Допълнение към настройките за файловия сървър

Когато подготвях предната статия, експериментирах с едно друго разширение на Samba – Recycler. Това трябва да емулира работата на кошче, което да събира изтритите файлове. Не бях прочел напълно документацията и си мислех, че както Previous Version, това ще се появи като „боклук“ в Кошчето на Windows инсталацията. Това не се случваше и реших, че функцията не работи коректно и не я описах.

Оказа се обаче, че всичко си е било както трябва и файловете вместо да се трият, се преместват в предварително настроената директория. Затова сега ще допълня новите настройки.

vfs objects = recycle
recycle:repository = .recycle
recycle:keeptree = yes
recycle:versions = yes

Както може да се очаква, добавяме модула recycle към съществуващите обекти. Оказва се къде да се съхраняват изтритите файлове с параметъра repository, оказваме, да пазим дървовидната структура при триене на директории и ако трием файлове с едни и същи имена да ги пазим като различни версии. Този код се дописва до директивите за всеки споделен ресурс. После като искаме да видим изтритите версии отиваме до директория \\server\.recycle и нещата са си там.

Публикувано на IT мрънкане и тагнато, , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s