Още извращения с RFID

Точно в момента гледам по Нешънъл Джиографик предаване за технологиите за „сигурност“. Като за финал ни беше предтавен материал за клуб в Ротердам, който насърчава VIP клиентите си да имплантират в ръцете си RFID чипове, като по този начин уж ги „улесняват“. Ясно че това е въпрос на личен избор и все пак става въпрос за Холандия – страна в която май само педофилията все още не е легализирана, но спокойствието с което лекарят извършващ манипулацията заявява, че видите ли това е бъдещето плаши.
За да подсилят явно драматизма ни сервираха и обещания за GPS възможности на имплантите в близките години. Майко мила…
Тъкмо преди това обсъждаха система от термокамери качена на хеликоптер, наблюдаваща покривите на манхатън. Та полицията беше заснела с тези чудеса на техниката любовната нощ на някакъв случаен гражданин на терасата му. Явно им се е сторило много подозрително защото са го заснимали чели 4 минути. Очевидно става въпрос за долна злоупотреба със служебно положение и нарушаване на правото на личен живот.
Та вече машината за пълен контрол работи на високи обороти и от нас зависи дали ще успеем за избягаме от нея. Колкото до Нешънъл Джиографик … интересно съдържание между реклами за лек за хемороиди и шлемник байкалски. Май си беше по-добре с румънската версия.

Публикувано на Uncategorized и тагнато, . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s