Уточнение относно спецификата на боксовите мачове

От няколко дни чета излиянията на малоумни кретеноиди, които обхванати от нихилистичен порив плюят по Кубрат Пулев.
За хорица които се сещат, че спортът съществува само когато се направи медийна промоция на някое събитие искам да споделя някои неща относно професионалния бокс, които те са пропуснали да забележат в новините, улисани в зяпането на турски сериали или риалити шоута.

Първо – боксът като спорт не е джентълменско състезание в което участват лордове и членове на аристокрацията като снукъра, крикекта или някой друг комерсиален спорт, предназначен за продан на стерилна публика, расла в инкубатор. Боксът е забавление за нисшата класа (и за свръх богати селяни които искат да се асоциират като народни хора). От това следва, че кръчмарското заяждане, арогантното поведение, предизвикването, ерченето са неразделна част от промоцията на този спорт.

Ако не бяха глухи за това което говореше Пулев преди мача и имаха мозъка да го разберат щяха да осъзнаят смисълът на изказването му, че „Боксът е 50% шоу 50% спорт“. Всичките циркове които двете страни си устройваха преди боя са част от добре съгласувана хореография за повишаване на напрежението преди срещата. Поради своята роля на претендент Кубрат трябваше да го играе устатия отворко и да предизвиква шампиона. Доказателство за това е атмосферата при която се подготвяха останалите мачове на Пулев. Нямаше нищо такова от негова страна в сравнение с това което се разрази преди мача с Кличко. За изтърсаците, решили да следят бокс за първи път в живота си, това беше момент който те не видяха.

Второ – Кубрат Пулев изобщо не е най-големият простак в бокса. Простотиите които вършеше дуото Дейвид Хей и Дерек Чисора просто не могат да се сравняват със словесните закачки които Пулев трябваше да отправя спрямо претендента. За късопаметните и случайно попадналите на вълна бокс представям няколко случки, които тия двамцата разразиха около братята Кличко.

Първо – главно действащо лице Дерек Чисора

И цирка, който двамата спретнаха след боя с Витали Кличко.

В резултат това двамата получиха „наказание“ лишаване от състезателни права от английската федерация, само за да си спретнат пердах под егидата на швейцарската.

Трето – Кубрат не можеше да си намери дълго време съперник, като постоянно беше отбягван от щяло и нещяло. Като боксьор идващ от бедни промотъри, беше ясно, че трябва да се уреди бой за голяма сума, която да гарантира заплатата му и печалбите им независимо от това дали той е готов или не. За истинското състояние на нещата можеше да се разбере от коефициентите на букмейкърите и шикълкавенето на треньора му, който заяви преди мача, че „Владимир е големият фаворит, но все пак боксът е спорт където един удар може да обърне нещата и Кубрат има своите шансове“. Да не си мислите, че треньора не е казал на Кобрата, че шансовете му са малки. Не, просото Кубрат няма право да се показва слаб преди мача.

Например Поветкин си плати пердаха от Кличко и организираха гала бой в Москва, където двамата постоянно се клинчиха, като Кличко много внимаваше да не разстрои руските си домакини с нокаут на любимеца на Никита Михалков, член на Единна Русия и следователно фаворит на „кремълския аятолах“. Разбира се очаквам кокошките които в момента кудкудякат по Кубрат да не са чули за този момент. За ускорен курс на тема „Кличко“, ето какво се появи в руските сайтове след боя.
http://fishki.net/1209241-klichko-pobedil-povetkina.html и любимото ми по въпроса http://fishki.net/upload/users/342927/201310/06/tn/92d5b968709b55e2d6286073bdae20ed.jpg Прочетете и коментарите!

Кубрат игра роля и трябваше да се изправи пред сериозен противник, най-добрия в света при това, без да е готов . Кличко не искаше да се бие с него и беше ясно, че ще иска да го нокаутира за да респектира останалите. Така че МОЛЯ ВИ, преди да плюете по нашия участник в боксовото шоу напишете си домашното и научете какви са правилата по които се провежда този спорт. А ако това е прекалено сложно или „гаменско“ за вас, дръпнете си от Замунда епизодите на „Робинята Изаура“ и спрете да се занимавате с неща, които не са по вашите интелектуални (или културни, наречете го както искате) способности!!!

Публикувано на Лично мрънкане и тагнато, . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s