Как държавата не пази личните ни данни

Много се говори на последък за защита на личната кореспонденция и т.нар. лични данни в Интернет. Днес обаче видях пример как всичките ни приказки за това са просто въздух под налягане. Защо – на държавата не и е еня за нашите ЕГН-та, номера на лични карти и адрес по местоживеене. Или по закон това нещо не са лични данни, а публични данни които трябва да се разгласяват на целия свят? Ако е така то моля да бъда извинен от управляващата аристокрация, че съм си въобразил че съм гражданин, а не крепостен селянин.

Чували ли сте за Търговският регистър ? Ако не сте и не ви се е налагало да го ползвате то има шанс личните публичните ви данни да не са публикувани в Интернет. Та като се отиде на Справки (сайта ползва невалиден за повечето браузъри сертификат) и потърсим данни за коя да е фирма в полето документи има прилежно сканирани и прикачени всички заявления, които като всяко заявление към Държавата съдържат ЕГН, № Л.К дата и място на издаването й, адрес … В резултат от това ВСЕКИ собственик на фирма в БГ е познат на целия интернет. За фалшифициране на л.к. нещо друго трябва ли (освен снимка).  А някаква комисия за защита на личните данни се беше келешила пред банките защо снимали лични карти. Смях в залата.

Просто нямам думи! Поредния пример за гадна, двулична и олигофренска държава, нарушаваща собствените си правила. Как в подобен случай да позволим на МВР да слухтят в нета, като имаме този ярък пример от Министерството на Правосъдието!

Изводът е, че ЕГН, л.к. и адрес по живеене в БГ не са лични данни.

Публикувано на Лично мрънкане и тагнато. Запазване в отметки на връзката.

1 Response to Как държавата не пази личните ни данни

  1. tabulator каза:

    (сайта ползва невалиден за повечето браузъри сертификат)
    Сертификатът е валиден отвсякъде. Няма такова нещо – валиден за едни бразъри и невалиден за други. Просто трябва да импортваш сертификатите на Bankservice PLC (Удостоверителните вериги на B-Trust) от http://www.b-trust.org/?p=duu_crl и си готов.

    Иначе, за всичко друго съм съгласен.

    Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s