Неудобните тръби?!

Истерията с арт инсталацията на Черни като чели няма намерение да утихне. За щастие все още не е свалена и дано да не го направят под натиска на една върхушка която се припозна в тръбите, свързващи отворите. Не мога да разбера защо медиите удобно прескачат факта, че тръбите са 3 цвята – сини, червени и жълти и очевидно изобразяват управляващата коалиция. Дори на опозиционните медии този факт им убягва май.

Сашо беше доста изненадан да забележи този факт и това коренно промени мнението му за творбата. За щастие се оказа, че има и норални българи с европейско самосъзнание които дори са спретнаи петиция срещу цензурата която с удоволствие подписах.

Намерих и един доста добър материал за Давид Черни на сайта на Дневник . След като го прочетох мога да си представя как ще реагира на подаръка на т.нар. дискусионен клуб  – просто ще го изхвърли, защото той като "нормален човек не говорел с комунисти" 😉

п.п. От днес творбата е "цензурирана" по също толкова оригинален начин – с черно платно. Явно цяла Европа разбрала, че за нас няма надежда – както се казва живи да ни оплачат. Чух че и един от героите на арт инсталацията със задниците – а именно чешкият президент също не бил фен на Черни. Интересно какво ли ще се случи на автор в забуленият с черен плащ турски кенеф ако си позволи такава смела провокация срещу Гоце да речем.

Публикувано на Uncategorized и тагнато, , . Запазване в отметки на връзката.

2 Responses to Неудобните тръби?!

  1. Емо каза:

    Точно 😉 Черни е пропуснал само да покаже и хоризонталната инсталация на тръби. А иначе, кой ще си признае че е превърнал една държава в система от скачени съдове, където съдовете са тоалетни ;). А и нашите управници са сухари. Според мен инсталацията има за цел да покаже кой е сухар и кой има чувство за хумор и самокритичност. И наистина, не бях забелязал цвета на тръбите..

    Харесвам

  2. Емо каза:

    грешка, исках да каже вертикалната инсталация тръби, един вид по етажите нагоре 😉

    Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s