СССР 2.0

Явно вторите версии са на мода тези дни. Какво друго може да се каже за поредния пишкомер между Русия и запада освен, че нещата понамирисват вече и на Студена Война 2.0. Кой крив кой прав в кютека между Русия и Грузия благодарение на масмедиите сигурно никога няма да узнаем. Чета и двете страни и не може да не ми направи впечатление липсата на каквато и да е безпристрастност. Очевидно е че руснаците правят на пук на западняците, които са достатъчно слаби за да не могат да правят нищо друго освен да пискат и да изричат заклинания. Ръководят се от принципа щом САЩ може и ние можем (доста понамирисва на реваншизъм с примеси на комплексарщина). Другото е само претекст за да си излъскат ръждясалите железа пред другите. Лошото е че тотално подриват вярата в себе си и хранят западната параноя още от времето на Ленин. Между другото крайно време е да приравнят нацистките и комунистическите символики и да ги третират еднакво – или и двете да са разрешени и "модерни" или и двете да се изпратят на бунището на историята (където им е мястото според мен).

Едно е ясно – светът вече няма да е същият и за малките държавици ще става все по-трудно да дишат спокойно при наличието на двама големи батковци, които за да е докажат един на друг раздават шамари наляво и на дясно по приятелчетата на противника, без обаче да смеят да си играят един здрав помежду си. Сега сме в другия отбор на теория. Не се знае да не се окажем пак в грубата на губещите.
Грузия и Саакашвили неща да ги коментирам. Те или са страшно глупави или безгранично наивни да вярват, че новият им голям батко ще зашлеви старият им голям батко независимо те какви гбъркочи творят. Надявам се приказките които тръбят руските медии да са само пропаганда, защото ако е вярно и кавказкият касаплък е избил ще е доста смущаващо за нас – нормалните хора. Великите държави отдавна са доказали, че нямат съвест.

Да му мислят малките държавици застанали между двамата световни грубияни.

Публикувано на Мрънкане. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s