Журналистическа истерия относно военния парад на 9 юни

Писна ми да чета, как миналия петък Русия за първи път от 7 ноември 90 направила военен парад на Червения площад. Изредиха се да пишат как танкове търчели паветата за първи път от падането на комунизма и как Русия видиш ли без повод решила да се доказва.
Нищо подобно! На 9 юни 1995 по повод 50 годишнината на руснаците организираха дори по-грандиозен парад който тогава беше предаван на живо по първа програма на българската телевизия и го имам записан на видео касета!!! Тогава парада беше бойкотиран от някои западни политици заради войната в Чечения и не предизвика нищо особено като отзвук. На 60-тата годишнина също имаше подобен парад, тогава отново нищо не се каза. Сега на 63-тата година от края на най-голямата касапница в човешката история – тази истерия и плюене на хората които загубиха 25 милиона във войната. Гледах падара по руската и не беше нещо по различно като военна техника от досегашните, с изключение, че го прие Медведев във сянката на Путин. За руснаците този парад е традиция, която явно не се вписва в мирогледа на западняците, но какво от това! Нима всички трябва да празнуваме по един и същ начин?
Мразя комунистите и не харесвам путинова Русия, но определено ненавиждам лъжите и лицемерието в пъти повече, независимо коя страна ги ползва. Хайде да не се пишат откровенни лъжи които да ни принизяват до диктаторските режими или май няма особена разлика между западното общество и стойят който се провали? Както е писал Георги Марков на времето май „врагоманията“ обхваща света.

Във връзка с парада баба ми се присети за доста нелицеприятни сцени на конвоиране на съветски пленници от немците по време на войната но това е отделна тема…

Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s