Всяко чудо за три дни

Буквално! Днес M$ леко смотолевеха, че нямали намерение да съдят линукс потребителите и че просто си рекламирали сделката с Новел и подавали „дружеска ръка“ на другите (разбирай РедХат). И така на първия ден пускаме глупостите, на следващия получаваме заплахи за ответни действия, на третия размисляме и почваме с приказките „ама нас неправилно ни разбраха“.

Най-смешното в цялата работа е, че лудият Балмър решил да се понатегнекато взел числото 283 патента от някакво изслезване, ама както се казва в добрия стар виц за компютрите и компотите, то не били 283 нарушения а 283 потенциални нарушения ама не е сигурно и не било на патенти които са проверени в съда, а всякаква плява от рода на авторство на колелото и топлата вода. Странно защо Балмър е пропуснал да спомене констатацията, че линукс не нарушава нито един патент защитетн в съда. Защо ли наистина.

В интерес на истината американската система е способна на всякакви чудеса. Днес четем например, че имало законопроект в който за пиратство може да се наложи дори доживотен затвор. Интересно как една mp3 ка може да ти коства живота напрактика. Мисля че някои хора просто не знаят къде се намират. Май е по-добре да си намерим хоби ала Декстър (поне знаеш за какво отиваш в затвора)  от колкото да се занимаваме с компютри.

Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s